KlankKleurFestival 2011: Metamorfose

Vrijdag 10 juni

Tussen de voorstellingen zijn er hapjes en drankjes verkrijgbaar op het festivalterrein, is de expositie te bezoeken en zijn er diverse pauzeacts. Het festivalterrein gaat om 17.00 uur open.

Alle activiteiten vinden plaats in de Uilenburgersjoel, Nieuwe Uilenburgerstraat 91, Amsterdam.
Op de contactpagina staat een routebeschrijving.

17.00 Opening Expositie: Het Grafische Partituren Project
Een expositie met visuele composities, gemaakt door Amsterdamse beeldend kunstenaars en artist-in-residence Anton Lukoszevieze uit Engeland. Met muzikale intermezzi, zoals Ovidius Rap van Dick van der Harst; Thom Geraedts performance, STIL

19.30 Ludwig van Beethoven: Diabelli Variaties - Bernd Brackman, piano
De gerenommeerde Nederlandse pianist Bernd Brackman speelt Beethovens Diabelli Variaties, of zoals de componist als ondertitel gaf: Veränderungen.

21.00 Pelicans - Trio Scordatura
In dit concert presenteert Trio Scordatura 3 muzikale metamorfoses. In The Lot of Love transformeert Aspasia Nasopoulou de poëzie  van W. B. Yeats naar liederen. Anne La Berge verwerkt in Lumps de herinneringen en verhalen van de musici in een meditatie over het bijzondere thema van lichamelijke deformaties. Kate Moores nieuw werk Pelicans is geïnspireerd op een zwerm opstijgende pelikanen, hun beweging wordt weerspiegeld in de muziek.

Met dank aan het Fonds Podiumkunsten.

Trio Scordatura: Alfrun Schmid, stem; Elisabeth Smalt, altviool; Bob Gilmore, keyboard
mmv Anne La Berge, fluit
 
Aspasia Nasopoulou - The Lot of Love (WP)
Anne La Berge - Lumps
Kate Moore - Pelicans (WP)

22.30 Richard Strauss: Metamorphosen
Strauss schreef de Metamorphosen voor 23 strijkers aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het werk wordt vaak beschouwd als klaagzang voor de culturele uitingen die door de oorlog vernield waren. Het KlankKleurStrijkSeptet speelt het arrangement voor strijkseptet van Rudolf Leopold. Lees meer...

Daniel Rowland en Cécile Gouder de Beauregard - viool
Francien Schatborn en Elisabeth Smalt - altviool
Evelien Prakke en Johan van Iersel - cello
Zoran Marcovic - contrabas